Hajduk-Varaždin zbog sanacije travnjaka na Poljudu u subotu u 15 sati

0

Utakmica 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk-Varaždin neće se igrati u nedjelju u 16.30 nego u subotu u 15 sati zbog sanacije travnjaka pred utakmicu Hrvatska-Mađarska.

Inspekcija UEFA-e obišla je Poljud i utvrdila kako je travnjak u lošem stanju. Zatraženo je da se prekinu sve aktivnosti kako bi se do kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. Hrvatska-Mađarska saniralo igralište. Hajduku i Varaždinu predložena je zamjena domaćinstva ili odgoda utakmice do 23. listopada. Hajduku nijedna od te dvije opcije nije odgovarala pa je pronađen – treći put.

Našli smo kompromisno rješenje. Klubovi su se složili da prebacimo utakmicu s nedjelje na subotu u 15 sati. Na taj način ćemo omogućiti službama koje trebaju raditi sanaciju terena više vremena za popravak terena do utakmice reprezentacije, izjavio je za Radio Dalmaciju povjerenik natjecanja Josip Brezni.

Dodajmo kako je još ranije zamijenjeno domaćinstvo utakmice 9. kola Druge HNL Orijent 1919-Hajduk 2 koja će se umjesto na Poljudu igrati na riječkoj Krimeji.