Hajduk u Zaprešiću prosuo dva boda

0
Foto: Srdjan Vrancic / Cropix

Iako je vodio 2:0 i u 60. minuti imao veliku priliku za treći gol, Hajduk je u Zaprešiću s Interom u 2. kolu Hrvatske nogometne lige odigrao 2:2.

Joan Carillo na klupi je ostavio Nižića, Ercega i Futacsa, a Tudor, Hamza i Memolla nisu u kadru za utakmicu u Zaprešiću. Kalkulirao je španjolski stručnjak imajući u vidu i nadolazeći europski ogled s Brondbyem.

Hajduk je odlično počeo, Ohandza je u 2. minuti prošao po desnoj strani i izborio korner. Radošević je ubacio, a Mazalović ispred Ohandze umalo zabio autogol, Santini je odbio u novi korner. Vratar Intera je obranio pokušaje Juranovića i Kožulja izvan kaznenog prostora. Veliku je priliku Vlašić složio za Pešića povratnom loptom nakon prodora po lijevom krilu, ali je Krševan Santini i njegov udarac odbio u korner.

Dominaciju je Hajduk okrunio u 14. minuti. Vlašić je opet prošao uz gol-aut liniju s lijeve strane, vratio na peterac, Kožulj loše zahvatio loptu, ali je na drugu stativu pravovremeno utrčao Savvas i ugurao loptu u prazan gol.

U 19. je Ohandza krenuo u prodor po desnoj strani, ali je propustio pravovremeno gurnuti loptu natrčalom Vlašiću. Kapetan Hajduka u ovoj utakmici Vlašić u 21. minuti još jednom je prošao po lijevoj strani, odigrao s Kožuljem dupli pas i pogodio suprotni kut za 2:0.

U 27. prva prilika za Inter, Haramustek je ubacio zdesna, ali Puljić glavom na drugoj stativi izbliza nije dobro naciljao. U 35. je Ohandza pobjegao domaćoj obrani nakon duge lopte Carbonieria, Dalić je u posljednji tren skrenuo loptu u korner nakon kojeg je Radošević tukao pored gola. U 37. je Blažević pokušao iznuditi jedanaesterac pored Juranovića, ali je dobio samo – žuti karton. U 43. je Vlašić na pas Pešića oprobao udarac s vrha kaznenog prostora, ali je Santini bio na mjestu.

Hajduk je u prvom poluvremenu uputio 12 udaraca, Inter samo 3, a omjer udaraca u okvir gola bio je 9:0 za Splićane!

U 57. minuti Pešić je gurnuo Fomitchowa u sjajnu priliku za njegov prvijenac u dresu Hajduka, ali je Nijemac s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotnu stativu. Puljić je u 60. minuti mogao utakmicu opet učiniti neizvjesnom. Na drugoj je stativi dočekao ubačaj Blaževića s lijeve strane, tukao iz neposredne blizine, ali je taj pokušaj na crti gola blokirao Fomitchow. U nastavku akcije domaći su izborili korner, Rak je ubacio iz kuta s desne strane, a Šarić nadskočio na pet metara Borju Lopeza i svladao Stipicu.

Već je bila pripremljena prva izmjena kod Hajduka, Savvas je dobio pola sata odmora pred Brondby, a ušao je Šehić. Veliki u grešku Juranovića u 64. minuti iskoristio je Puljić, presjekao povratnu loptu, sam krenuo prema Stipici i prebacio ga za 2:2!

U 70. nova prilika za Hajduk. Kožuljev udarac je blokiran, pa je odigrao povratnu loptu za Pešića, koji je dobro pucao, ali je Santini odbio taj udarac. Pešić je odmah napustio igru, ušao je Said. Carillo je povukao i posljednji potez, u završnih 15 minuta krenuo je po pobjedu s Ercegom umjesto Ohandze. No u 82. je domaćin mogao do potpunog preokreta. Fomitchow je duboko u protivničkoj polovici promašio čistu loptu, Blažević je istrčao kontru, ali ga je Stipica zaustavio.

U drugom su poluvremenu i Hajduk i Inter uputili po pet udaraca, gosti dva, a domaći četiri u okvir gola.

Hajduk je nastupio u sastavu: StipicaJuranović, Carbonieri, Lopez, FomitchowSavvas (od 61. Šehić), Radošević, KožuljPešić (od 70. Said), Ohandza (od 78. Erceg), Vlašić.