HAK upozorava na prometne gužve zbog Tijelova

0

Zbog blagdana Tijelova i produljenog vikenda, Hrvatski autoklub u srijedu već u popodnevnim satima očekuje pojačan promet prema jadranskoj obali i Slavoniji, a vozače pozivaju na oprez i strpljenje.

Ove godine blagdan Tijelova obilježava se u četvrtak, te je za očekivati da će veći broj ljudi iskoristiti i spojiti svoj odmor sve do nedjelje. Za vrijeme produljenog vikenda od 16. do 19. lipnja, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim cestovnim pravcima.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet za povratak s mora odnosno putovanje u smjeru SJEVERA (prema Zagrebu) očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.

Pojačani promet prema Slavoniji u smjeru Lipovca očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet prema unutrašnjosti (Zagrebu i GP-u Bregana) očekuje se tijekom nedjelje cijeloga dana, a posebno popodnevnim i večernjim satima.

Povećanjem prometa na autocestama, povećava se i mogućnost prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike  za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produženi vikend“ protekao bez nesreća.

S obzirom da su još na pojedinim dionicama traju radovi, te da na nekim lokacijama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, ovom prilikom dajemo informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama.

Također napominjemo da su se dogodila određena veća oštećenja prijelaznih naprava zbog kojih nije moguće sav promet pustiti u punom profilu autoceste.