HDZ i Most suglasni o ciljevima

0
Foto: Bruno Konjević / Cropix

Četiri i pol sata trajao je prvi krug razgovora čelništva HDZ-a i Mosta nezavisnih lista oko formiranja saborske većine i nove hrvatske Vlade. Nastavak je u ponedjeljak.

Dogovorili smo da će naši stručnjaci tijekom sljedećih nekoliko dana razmijeniti nacrte zakonskih prijedloga i razjasniti pojedina pitanja koja zahtijevaju malo šire konzultacije. Drugo što smo naglasili, a to je pristup Hrvatske demokratske zajednice, jest strateški dogovor HDZ-a i Mosta o dugoročnoj suradnji prigodom sastavljanja stabilne parlamentarne većine i stabilne četverogodišnje Vlade, rekao je nakon sastanka predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Atmosfera je bila i pozitivna i konstruktivna. One stvari koje smo bili naveli prije desetak dana, za koje smo tražili jamstva, o njima smo jedino razgovarali. U konačnici, kako smo i prije rekli, ovo je mali početak, jedan zalog buduće suradnje. Treba se napraviti kvalitetan program buduće Vlade i ciljevi za iduće četiri godine. Tu se u potpunosti slažemo i to je sljedeći korak, sljedeća faza. Dogovorili smo sastanak za sljedeći tjedan, do tada će stručni timovi odraditi ovaj dio posla vezano za kvalitetne zakonske prijedloge, istaknuo je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.