HDZ odgovorio Baldasaru i Kuščeviću

0
Foto: Radio Dalmacija

Na izjave gradonačelnika Baldasara i ministra Kuščevića kako će se s uklanjanjem nelegalnih objekata na Žnjanu pričekati do izrade detaljnog plana uređenja tog priobalnog područja reagirao je splitski HDZ. Poručuju kako su se iscrpile sve pravne mogućnosti legalizacije bespravne gradnje Žnjanskog platoa.

Splitski HDZ je cijeli mandat pokušavao potaknuti rješavanje kaosa na Žnjanskom platou, o čemu smo inicirali i raspravu na Gradskom vijeću, ali su nas gradonačelnik Baldasar i SDP uporno ignorirali.

Stoga pozivamo gradonačelnika Baldasara i ministra Kuščevića da postupe po Zaključku kojeg je predložio HDZ na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, od 20. srpnja 2016., koji u točci 4. glasi: “traži se od gradonačelnika i stručnih službi Grada Splita, kao i nadležnih državnih tijela da svaki u okviru svoje nadležnosti hitno poduzmu sve radnje radi uklanjanja objekata ili njihovih dijelova koji su izvedeni izvan gabarita dozvoljenih na koncesijskim odobrenjima”!, stoji u priopćenju Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Split u čijem je potpisu predsjednik Petar Škorić.