HDZ: Orešković je u Kitzbuhlu saznao rezultate Milanovićeve vladavine

0
Foto: Hina

HDZ je reagiravši na izjave tehničkog premijera Zorana Milanovića da mandatar Tihomir Orešković “neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati”, istaknuo da je novi mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, a da to Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. 

Tehnički premijer, Zoran Milanović, posljednjih dana u nekoliko je navrata izjavio kako je Tihomir Orešković mandatar koji neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati. Tihomir Orešković odlučuje više i brže nego što je Milanović u stanju i shvatiti. Novi je mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, što Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. Nažalost, u Kitzbuehelu je Orešković saznao i poražavajuće rezultate Milanovićeve četverogodišnje vladavine, navodi u priopćenju HDZ.

Nadalje, Milanović te iste poslovne ljude, s kojima se sastao novi mandatar, sada pogrdno naziva gubernatorima, a kod istih tih ‘gubernatora’ u četiri godine zadužio je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, a nas, našu djecu i unuke doveo u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada mandatara Tihomira Oreškovića.

S druge strane, navodi se dalje u priopćenju, kao pravi hrvatski gubernator, Milanović je Vladinim zrakoplovom letio radi privatnog zadovoljstva, sa svojim prijateljima tajkunima skijao je po mondenim skijalištima, njegovi prijatelji i članovi njegove partije državne rezidencije koristili su za privatna ljetovanja… a gubernatorske navike i život na visokoj nozi plaćali su porezni obveznici.

Milanović, ocjenjuje HDZ, u svijetu nije imao nikakav ugled.

 U međunarodnim krugovima bio je tek slučajni prolaznik. Umjesto da on i njegovi ministri odlaze u svijet, dovode investitore, poboljšavaju kreditni rejting i potiču ulaganja, u svijet je iz Hrvatske otišlo preko 100.000 mladih i obrazovanih ljudi u potrazi za boljim životom, stoji na kraju priopćenja koje je potpisao glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.(Hina)