HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita bit će dr. Zoran Đogaš

0
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Prof. dr. sc. Zoran Đogaš, 56-godišnji neuroznanstvenik i bivši dekan Medicinskog fakulteta, bit će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita. Potvrđeno je to na sjednici Gradskog odbora HDZ-a, a nakon toga je Đogaš održao press konferenciju ispred Medicinskog fakulteta u Splitu.

Potpuno sam zatečen situacijom, ni ja prije par dana nisam ovo očekivao, rekao je Đogaš na konferenciji za medije. U Splitu treba promijeniti paradigmu. Otvorio se odjednom prozor mogućnosti i promjena paradigme kada je HDZ potpuno neočekivano pozvao mene. Ja sam nestranačka osoba, nisam u stranci. Oni su pozvali mene, bih li ja bio kandidat. Nakon par dana razmišljanja sam odlučio prihvatiti, rekao je Đogaš i dodao da ima potporu cijele vertikale HDZ-a, kao i premijera Plenkovića.

Ako je najveća stranka napravila ovakav iskorak, onda i ostali to trebaju napraviti. Da se svi uhvatimo za isti štap, rekao je i dodao da je potrebna vizija Splita u 2050. godini i da nije bitno tko će biti na čelu grada.

Rekao je da su ga iz HDZ-a zvali s više razina. Komentirao je navode da je smokvin list HDZ-a: Priča o smokvinom listu je interesantna, ali to je razina… Ja sam ipak sveučilišni profesor. Ja imam dva metra i teško je mene percipirati kao smokvin list. Iza mene može stati Vice i desetak njih. Ali moj kolega Puljak, dragi čovjek kojeg apsolutno cijenim, isto ima dva metra. Je li on smokvi list za nekog, skriva li se netko iza njega, to ne znam, rekao je Đogaš.