Helena Gudelj i Ema pobjednice Večeri mladih izvođača Splitskoga festivala

0
Foto: PR; Splitski festival; autor: Miroslav Lelas

Mladi izvođači sinoć su na Prokurativama izveli sjajne pjesme, sve je prštalo od mladosti i energije, a prema odluci žirija pobijedila je Ema, dok je srce publike osvojila Helena Gudelj. Obje natjecateljice s Večeri mladih izvođača time su se plasirale i na Završnu natjecateljsku večer festivala.

Mlade je tijekom večeri pratio Pink Panther Band iz Splita, voditelji večeri su bili Anamarija Alebić i Zdravko Vukelić, a publika je sinoć pljeskom ispraćala mlade nade hrvatske glazbe. Sudeći po svemu što smo imali priliku čuti, domaća scena itekako ima što za pokazati i one koji će naslijediti poznate hrvatske glazbenike.

Ema je pobijedila s pjesmom „Nedostaješ“, dok je Helena Gudelj izvela pjesmu „Nemam razloga“. I dok je Gudelj itekako imala razloga za slavlje, Roko Žunić 3P HOP je ostao „kratak“ za malo s pjesmom „Pulitika“ i, zanimljivo, osvojio drugo mjesto i po glasovima žirija i po glasovima publike. Treći po izboru žirija su bili Andrina Frleta s pjesmom „Moje sritno misto“, a treća pjesma po glasovima publike je bila „Spavaju mi gosti“ grupe Buža.

Nakon entuzijazma mladih, slijedi jedna posebna večer „Ništa kontra Splita“, odnosno jubilej Nenada Vilovića, na kojoj se slavi 60 godina njegova stvaralaštva. Večer će okupiti niz glazbenika, koji će svojim obradama hitova odati počast Vilovićevom talentu. Bit će to večer prepuna nostalgije, emocija i divan presjek bezvremenskih hitova.