HNS će koalirati s HDZ-om

0
Foto: hns-osijek.com

HNS će pregovarati s HDZ-om o sastavljanju koalicijske vlade. Potvrdio je to nakon sjednice Središnjeg odbora stranke Predrag Štromar, koji će stranku voditi do unutarstranačkih izbora. HNS traži tri ministarstva te potpredsjednika Vlade.

Za ministricu znanosti i obrazovanja predložili su Blaženku Divjak, Ranka Marjana, suca Vrhovnog suda, predložili su za ministra pravosuđa, dok bi Štromar bio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva.

Štromar dodaje da koalicija s HDZ-om ipak nije gotova stvar te da razgovori počinju večeras ili sutra. Uvjerava da nisu prevarili svoje birače jer da rade za boljitak Hrvatske.

U pregovorima s HDZ-om Ivan Vrdoljak neće sudjelovati. Štromar je kazao i kako im nije prihvatljivo da u parlamentarnoj većini sudjeluju Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović.

Poručio je da su u HNS-u za kurikularnu reformu i da bi im bilo prihvatljivo da se na čelo tima za njeno provođenje vrati Boris Jokić.

Protiv odluke Središnjeg odbora glasovalo je četvero saborskih zastupnika HNS-a Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Nada Turina Đurić te Goran Beus Richemberg. Štromar ipak vjeruje da će stranka opstati.