Hodanjem do zdravlja

0
Foto: Arhiva

U subotu, 23. rujna u vremenu 10.00-12.00 sati u Gradskom parku u Solinu (Širina) upriličit će se velika javnozdravstvena manifestacija unutar koje će se provesti aktivnosti „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“ – dvije komponente predstavljanja Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“ u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Organizatori građanima nude šetnju uz stručne osobe koje će im pokazati načine pravilnog hodanja, besplatno mjerenje krvnog tlaka, određivanje indeksa tjelesne mase, krvne grupe i razine šećera u krvi te testiranje i savjetovanje o hepatitisima; zdravstveno savjetovanje, tjelesno vježbanje prilagođeno svim dobnim skupinama uz kineziologe i članove solinskih sportskih klubova i udruga; prikaz pokaznih vježbi postupka reanimacije uz uporabu defibrilatora i pružanja prve pomoći; kušanje zdravih proizvoda i brojna druga događanja.

Javnozdravstvenu manifestaciju organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina.