Hrvati se vratili iz Italije katamaranom preko luke Gaženice

0
Foto: port-authority-zadar.hr

U zadarsku luku Gaženicu u nedjelju je navečer uplovio Jadrolinijin katamaran „Jelena“ koji je iz talijanske Ancone dovezao 36 putnika, među kojima 22 Hrvata koji se zbog epidemije koronavirusa dosad nisu mogli vratiti, a epidemiolozi su svima uzeli briseve i izmjerili temperaturu te ispisali rješenje o samoizolaciji.

Na trajektu koji je u 19.40 sati uplovio u zadarsku luku bilo je i 11 Crnogoraca, jedan državljanin Bosne i Hercegovine te dvoje putnika iz Italije i Francuske. Među hrvatskim državljanima putnici su iz Zadra, Rijeke, Splita i drugih dijelova zemlje, Talijan i Francuskinja ostat će na području Zadarske županije, a državljane Crne Gore i Bosne i Hercegovine policija će prepratiti do državne granice.

Svim putnicima epidemiolozi su uzeli briseve i izmjerili temperaturu te ispisali rješenje o samoizolaciji.

“Svih 22 hrvatskih državljanina stavljaju se u 14-dnevnu samoizolaciju. Oni se već sutra ujutro trebaju javiti izabranom liječniku, odnosno epidemiologu koji je nadležan za njihovo područje te će se staviti pod zdravstveni nadzor. Ako prekrše samoizolaciju, policija će Državnom inspektoratu o tome dostaviti izvješće. Strani državljani koji ostaju u Hrvatskoj bit će u karanteni”, rekla je voditeljica ispostava Državnog inspektorata u Zadru Iva Dunatov.

Za crnogorske je državljane njihova zemlja organizirala prijevoz autobusom, a do granice će imati pratnju hrvatske policije.

Sinoć je u Hrvatsku stiglo i  118 hrvatskih državljana iz austrijske savezne pokrajine Tirol.

Stigli su sa šest autobusa preko graničnog prijelaza Bregana gdje su im uzeti brisevi te su stavljeni u samoizolaciju.