Hrvatska doznala protivnike na Svjetskom prvenstvu

0
Foto: HVS

99 dana prije početka vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu vodenih sportova u korejskom Gwangjuu, u Zagrebu je obavljen ždrijeb. Hrvatska će igrati u skupini B sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kazahstanom i Australijom.

Hrvatska će se prvo sastati s Australijom, pa s Amerikom i na kraju s Kazahstanom. Prvo mjesto u skupini vodi izravno u četvrtfinale, a drugo i treće mjesto u razigravanje za četvrtfinale. Najslabija reprezentacija otpada.

U skupini A će igrati Srbija, Južna Koreja, Crna Gora i Grčka. U skupini C će igrati južna Afrika, Novi Zeland, Španjolska i Mađarska. U skupini D će igrati Brazil, Njemačka, Italija i Japan.

Hrvatska je bila u 2. jakosnoj skupini pa za protivnike nije mogla dobiti Španjolsku, Crnu Goru ni Brazil. Podsjetimo, naši će vaterpolisti u Gwangjuu braniti naslov prvaka svijeta osvojen prije dvije godine u Budimpešti.

Hrvatske vaterpolistice nisu se kvalificirale za Svjetsko prvenstvo. U skupini A su Južna Afrika. Novi Zeland, Nizozemska i SAD. U skupini B su Kanada, Mađarska, Rusija i Južna Koreja. U skupini C su Kuba, Grčka, Kazahstan i Španjolska. U skupini D su Japan, Italija, Kina i Australija.