Hrvatska juniorska reprezentacija u polufinalu U -19 Futsal Eura

0
Foto: PR

Hrvatska juniorska malonogometna reprezentacija ušla je u polufinale prvog U-19 Futsal Eura u latvijskoj Rigi! Izabranici Marinka Mavrovića su u odlučujućoj utakmici pobijedili Ukrajinu s 3:1. U polufinalu će naši mladići sutra u 16 sati igrati s Portugalom.

Nakon što su obje reprezentacije izgubile od prvog favorita natjecanja Španjolske (Hrvatska s 0:3, Ukrajina s 1:7), a pobijedile autsajdera Nizozemsku (Hrvatska sa 6:0, Ukrajina sa 7:0), ostao je međusobni dvoboj za drugo mjesto u skupini B. Našima je trebao bod, a uzeli su sva tri. Ukrajina je povela nakon lijepe akcije u 13. minuti koju je na drugoj stativi zaključio Blank. Tri minute i 15 sekundi držali su Ukrajinci rezultat vrijedan polufinala. Onda je lijepim volejem izjednačio Jakov Hrstić. Vratar Nikola Čizmić proigrao je Sučića koji je prebacio loptu Hrstiću. Sva trojica su članovi Splita. Nažalost, Hrstić je samo 7 sekundi ranije dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti polufinale.

 

U 32. minuti još jednu dobru dugu loptu poslao je Čizmić, udarac glavom Vukelića blokirao je vratar Huivan, a Hrstić je pritrčao i pogodio kroz noge Huivana za vodstvo Hrvatske. Ukrajinci su završnih 5 minuta uglavnom igrali bez golmana, što je kaznio Božo Sučić i pola minute prije kraja sa svoje polovice igrališta naciljao prazan gol za konačnih 3:1.

 

Portugal je osvojio prvo mjesto u skupini A sa 6:0 protiv Latvije, 3:1 protiv Poljske i 4:1 protiv Rusije. Hoće li Španjolska igrati protiv Poljske, Rusije ili Latvije znat će se nakon dvoboja Poljska-Latvija. Poljacima treba bod, domaćoj reprezentaciji pobjeda s čak 10 golova razlike, a Rusima pobjeda Latvije s manje od 10 razlike.