Hrvatska kadetska vaterpolska reprezentacija razbila Srbiju u Beogradu!

0
Foto: HVS

Hrvatska kadetska vaterpolska reprezentacija bez poraza je osvojila 13. Memorijal Darko Čukić u Beogradu. Crnogorci i Srbi su im zabili samo po tri gola.

Četrnaestogodišnjaci pod vodstvom Davida Burburana prvo su svladali godinu dana starije Maltežane s 13:12. Vodili su naši 6:1 i 10:5, Malta je tek 25 sekundi prije kraja stigla na minus jedan. Vršnjake Gruzije naši su sredili sa 16:10, a Crnu Goru s 12:3. Kristijan Vekić bio je najefikasniji u sve tri utakmice, ukupno je zabio 12 golova (5 pa 4 pa 3).

U posljednjem kolu sastale su se Srbija i Hrvatska, koje su u prva tri kola ostvarile maksimalan bodovni učinak. Neizvjesnost je trajala jednu četvrtinu. Srbija je izjednačila na 3:3, a ostatak utakmice Hrvatska je dobila s 8:0 za visokih 11:3. U dvije završne utakmice čudesno je branio Ivan Mauro Čubranić. Ulogu glavnog realizatora u finalu je preuzeo još jedan Primorjaš, Luka Babić. Mrežu Srbije je zatresao 5 puta.

Hrvatska je u Beogradu nastupila u sljedećem sastavu: Ivan Mauro Čubranić (Primorje EB), Luka Babić (Primorje EB), Franko Peruzović (Jadran Split), Lucijan Dujmić (Opatija 1981), Filip Josipović (Mladost), Jakov Cvjetković (Jug CO), Ante Jakaša (POŠK), Ivuša Burđelez (Jug CO), Jure Jarak (Jug CO), Kristijan Vekić (Primorje EB), Jan Bušić (Mladost), Roko Josipović (POŠK), Tomislav Stričević (POŠK), Jan Ivo Ratej (Medveščak), Toni Brakus (Jadran Split). Trener: David Burburan