Hrvatska malonogometna reprezentacija napravila prvi korak prema Svjetskom prvenstvu

0
Foto: Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Hrvatska-Bosna i Hercegovina 4-0 i Rusija-Švedska 7-3 rezultati su 1. kola dubrovačke skupine Glavnog kruga kvalifikacija za Svjetsko malonogometno prvenstvo.

Hrvatska i Rusija opravdale su status favorita. Šveđani su poveli u dvadesetoj sekundi, ali je treća reprezentacija svijeta Rusija već do sredine prvog poluvemena povela 4-1 i mirno dovršila posao.

Hrvatska je protiv BiH povela preko Mostarca Luke Sutona na pas Gospara Mara Đuraša u 8. minuti. Đuraš je potom promašio prazan gol, a Novak iz slobodnog udarca pogodio gredu. U završnici prvog poluvremena je kapetan BiH Radmilović povukao Perića s leđa i zaslužio drugi žuti karton. Igrača više naši su iskoristili preko Jelovčića na pas Novaka.

U trećoj minuti drugog poluvremena Luka Suton je u samo 40 sekundi dao još dva gola, prvi s 5 metara nakon kornera Novaka, a drugi s desnog krila na dodavanje Jelovčića uz aut crtu. Rezultat se nije mijenjao iako je reprezentacija Bosne i Hercegovine zadnjih 11 minuta igrala s golmanom na protivničkoj polovici igrališta.

U četvrtak u 17 sati igraju BiH-Rusija, a u 20 sati Hrvatska-Švedska. Rusija i Hrvatska bi pobjedama osigurale Elitni krug kolo prije kraja.