Hrvatska mora pobijediti u Rumunjskoj

0
Foto: HKS

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u 18 sati u Cluju igra utakmicu posljednjeg, 6. kola D skupine prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rumunjske. Hrvatska mora pobijediti kako bi se plasirala u drugi krug.

Rumunjska je, podsjetimo, prije četiri mjeseca u Zadru svladala Hrvatsku s 58:56. Naša reprezentacija u završnom, trećem dvokolu kvalifikacija nastupa pojačana s tri NBA igrača (Šarić, Bogdanović, Zubac), a u četvrtak je pobjedom protiv Italije u Trstu (78:72) došla u priliku izboriti plasman u drugu fazu kvalifikacija.

Neće to biti nimalo lagana utakmica. Ne smijemo potcijeniti protivnika, nijedna utakmica u gostima nije laka. Moramo biti pametni, ući u utakmicu s puno energije i zaključiti ovaj ciklus na željeni način. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, bili smo jako daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo, a još uvijek nismo blizu. Ali tražit ćemo još jednu šansu, nitko nam tu vjeru ne može uzeti, rekao je izbornik Dražen Anzulović.

Uđe li Hrvatska u drugu fazu kvalifikacija, prenijet će međusobne rezultate utakmica s Italijom i Nizozemskom (po jedna pobjeda i poraz), a u rujnu i studenom, te u veljači sljedeće godine, odigrati po dvije utakmice s Litvom, Mađarskom i Poljskom. Prva tri mjesta donose plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u prvoj polovici rujna 2019. održati u Kini.