Hrvatska protiv Nizozemske za plasman na završni turnir

0
Foto: HVS

Nakon neočekivanog poraza od Grčke s 4:6, hrvatska vaterpolska reprezentacija drugog dana HEP Europa kupa u Splitu u 19 sati igra s Nizozemskom za plasman na završni turnir prvog izdanja novog natjecanja pod okriljem Europske federacije vodenih sportova (LEN).

Nizozemci debitiraju u Splitu protiv Malte u jutarnjem terminu u 10.30, a u 19 sati će se sučeliti hrvatskoj reprezentaciji koja je protiv Grčke podbacila, poglavito u napadačkom dijelu. Hrvatska bi pobjedom osigurala prolaz među 8 najboljih, ali i podigla samopouzdanje pred subotnji dvoboj sa Srbijom (19 h). U nedjelju se naši u 11.30 sastaju s Maltom.

Novi je dan, treba izvući pouke i nastojati ono što se da popraviti. Možda je i dobro da nas je Grčka prizemljila, nema razloga za paniku i brigu, ali ima dosta posla jer mi nismo izgledali dobro i to moramo analizirati, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nizozemska je dobra ekipa. Nisu pretjerano dobri, ako ih shvatimo ozbiljno ne bi trebalo biti problema, ali ako uđemo misleći da ćemo ih lako dobiti, sigurno će problema biti. Nadam se da ćemo se dići i pokazati zašto smo svjetski prvaci, da ćemo odigrati dobro i pobijediti Nizozemsku, a potom se spremiti za derbi sa Srbijom, kazao je reprezentativac Andro Bušlje.