Hrvatska osvojila deveto zlato za kraj Mediteranskih igara

0
Foto: tarragona 2018

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni. Iako su većim dijelom utakmice bili u rezultatskom zaostatku, svladali su Tunis 24:23 (9:12) golom koji je u posljednjim sekundama zabio Splićanin Josip Božić-Pavletić.

Tunis je bolje otvorio utakmicu, poveo 9:5, Hrvatska se vratila na 9:8, ali je propustila realizirati nekoliko čistih kontri, pa je Tunis na poluvrijeme otišao s 12:9. Ni u drugom dijelu Hrvatska nije iskoristila svoje prilike za povratak sve do ulaska u posljednjih deset minuta. Poveli su naši, kod 21:20 imali i napad za odlazak na dva gola prednosti, ali se Tunis nije dao i 16 sekundi prije kraja izjednačio je na 23:23. Červar je pozvao minutu odmora, umjesto vratara Šunjića uveo u igru drugog kružnog napadača, uslijedilo je prebrojavanje do desnog krila, a Božić-Pavletić je skočio i pogodio suprotni kut za hrvatsko slavlje u Kataloniji. Naši su rukometaši četvrti put zlatni u povijesti Mediteranskih igara, a zadnji put im je to uspjelo 2001.

David Mandić je s lijevog krila zabio 6 golova iz 8 udaraca, Božić-Pavletić s desnog pet golova iz 6 udaraca, a 5 je zabio i Halil Jaganjac koji je “potrošio” 10 lopti.

Hrvatska iz Tarragone nosi 9 zlatnih medalja (dvije manje nego u rekordnom turskom Mersinu 2013.) uz 5 srebrnih i tri brončane medalje (u Mersinu je Hrvatska ukupno imala čak 27 odličja). U ukupnom poretku je Hrvatska zauzela 9. mjesto.