Hrvatska osvojila skupinu Lige nacija

0
Foto: Drago Sopta /HNS

Hrvatska je pobjedom protiv Austrije u Beču s 3:1 izborila plasman na završni turnir trećeg izdanja UEFA Lige nacija koji će se igrati u lipnju sljedeće godine.

Vatreni su poveli u 6. minuti golom Modrića na pas Vlašića. Tri minute kasnije izjednačio je Baumgartner. U 69. minuti je ubačaj Perišića s lijeve strane kaznenog prostora na drugoj stativi glavom u mrežu poslao Livaja. Tri minute kasnije Majer je s lijeve strane ubacio, a Lovren glavom pogodio za 3:1.

Danska je s 2:0 dobila Francusku pa je konačan poredak skupine 1 Hrvatska 13 bodova, Danska 12, Francuska 5 dok je u B razred ispala Austrija s 4 boda.

Nizozemska je s 1:0 svladala Belgiju pa ide na završni turnir kojem će vjerojatno biti domaćin. Poljska je osigurala ostanak s 1:0 u Walesu (VELSU) koji je ispao. Nizozemska je u skupini 4 osvojila 16 bodova, Belgija 10, Poljska 7, a Wales (VELS) 1 bod.

U C razredu Lige nacija Azerbajdžan je s 3:0 nadigrao Kazahstan dok su Slovačka i Bjelorusija odigrale 1:1. Kazahstan je ranije osigurao plasman u B razred, a Bjelorusija će doigravati za ostanak. Farski Otoci su s 2:1 svladali Tursku, a Luksemburg s 1:0 Litvu. Turska je ranije osigurala B razred, a Litva će doigravati za ostanak.