Hrvatska pala na 19. mjesto, Belgija prva

0
Foto: fifa.com

Hrvatska nogometna reprezentacija je, unatoč pobjedama u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Malte i Bugarske, pala tri mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada je na 19. poziciji, dok je vrh preuzela Belgija.

Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijskoj skupini I za SP 2018. u Rusiji najbolje je plasiarana Turska koja se ovaj mjesec nalazi na 18. mjestu a u odnosu na prošli mjesec zabilježila je skok od 19 mjesta. Ukrajina je 28. i ona je u odnosu na prošli mjesec zabilježila pad od četiri mjesta. Island je također pao, i to osam mjesta, i sada je 31. reprezentacija svijeta. Finska je zabilježila napredak od osam mjesta i popela se na 56. poziciju na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici.

Belgija je prvi put u povijesti na vrhu FIFA-ine ljestvice. Najveći napredak među ptrvih deset reprezentacija napravio je Čile koji je skočio četiri mjesta, sa 9. na 5. poziciju. Engleska i Austrija su napredovale samo jedno mjesto i sada su na 9. i 10. poziciji. Ovo je prvi put da su Belgija, Čile i Austrija na tako visokim pozicijama na FIFA-inoj ljestvici.

FIFA će zadnji put ljestvicu ove godine objaviti 3. prosinca.