Hrvatska peta u Budimpešti na posljednjem turniru Prvenstva Europe skupine Trophy

0

Vrlo dobar nastup upisala je hrvatska reprezentacija na posljednjem turniru Prvenstva Europe skupine Trophy.
Povratkom iskusnog kapetana Nika Jurišića naša reprezentacija je zbila redove te konačno pokazala da u drugoj jakosnoj skupini europske sedmice može igrati ravnopravno sa svim reprezentacijama i što je još važnije, pobjeđivati vrlo solidne europske momčadi. Plasirati se odmah iza tri otočke zemlje, koje realno svojom kvalitetom spadaju u sam svjetski vrh te su silom prilika zbog kvalifikacija za OI i SP, ove godine, administrativno dospjele u našu skupinu, iza reprezentacije Rumunjske koja također svojom kvalitetom nadilazi ovu skupinu priličan je uspjeh.

PR

Hrvatska je u Budimpešti posebno kvalitetno odigrala drugi dan, uvijek stresan i fizički zahtjevan. Polufinalni i finalni susreti protiv Mađarske i Švedske bili su najbolje odigrani susreti naše reprezentacije na ovogodišnjem natjecanju. U tim susretima naši mladići su pokazali izuzetan karakter upisavši dvije vrijedne, zaslužene pobjede te s 5. mjestom ostvarili vrlo solidan plasman. Ukupan dojam ovogodišnjeg nastupa na EP bio bi još bolji da smo u grupnoj fazi natjecanja u Budimpešti nakon značajne pobjede nad ove godine vrlo dobrom Mađarskom, uspjeli pobijediti i Dansku. Porazi od Velsa u grupnoj fazi te protiv Irske u četvrtfinalu su očekivani i na njima nemamo što zamjeriti našim mladićima. Na kraju, u ukupnom zbroju rezultata oba turnira Hrvatska je zauzela 7. mjesto. Možemo žaliti zbog peha na prvom turniru u Zagrebu kad smo već u prvoj utakmici turnira protiv Izraela zbog ozljeda ostali bez nekoliko igrača što je bitno poremetilo ritam momčadi i u konačnici se reflektiralo na plasman u Zagrebu. U svakom slučaju čestitke izborniku i mladićima koji su predstavljali Hrvatsku te na kraju ipak ostavili vrlo pozitivan dojam na ovogodišnjem nastupu na EP.

Pobjednici turnira u Budimpešti i ukupni pobjednici skupine Trophy su reprezentativci Irske. Oni su još jednom u finalu bili bolji od reprezentacije Engleske. Dvostruku pobjedu ostvarile su i reprezentativke Engleske koje su jednako uvjerljivo stigle do ukupno prvog mjesta u konkurenciji seniorki.