Hrvatska po četvrtu pobjedu protiv Japana

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u 2. kolu B skupine Svjetskog prvenstva u 16.30 u Münchenu igra protiv Japana.

Četvrti je to međusobni susret hrvatskih i japanskih rukometaša. Na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. Hrvatska je bila bolja s 34:25, u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Zadru 2008. s 37:22, a u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. u Varaždinu s 36:22. Očekuje se i četvrta uvjerljiva pobjeda.

Od 14 sati igraju Makedonija i Bahrain, a dan će zaključiti Španjolska i Island čiji je dvoboj na programu u 19 sati. Treće kolo, u kojem Hrvatska igra s Makedonijom, na rasporedu je već u ponedjeljak. Izbornik Lino Červar stoga će rasporediti minutažu na sve igrače, kako bi sačuvali snagu. Pobjeda nad Makedonijom osigurala bi našima prva dva boda za drugi krug natjecanja.

Japan ne smijemo podcijeniti, o njemu dosta razmišljam. Sigurno vrijedi puno više od 29:38 protiv Makedonije. Jako su brzi, imaju dobru tranziciju i tehnički su potkovani. U Tokiju će na Olimpijskim igrama biti još puno bolji. Pružit ćemo priliku vjerojatno svim igračima. Ova utakmica pokazat će nam kako igramo protiv brzih protivnika koji forsiraju brzi centar, rekao je Červar.