Hrvatska potopila Njemačku

0
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u B skupini Svjetske lige. Nakon 14:4 s Rusijom u Zadru, svjetski prvaci su u Krefeldu tukli Njemačku s 13:4 (6:0, 3:0, 3:1, 1:2).

Hrvatska je odigrala spektakularnih 20 minuta i povela 11:0, da bi do kraja Nijemci ipak došli ispod 10 golova minusa. Garcia je dao tri gola, Benić i Buljubašić po 2, Lončar, Buha i Vrlić po 1. Marcelić je imao 8, Anić 7 obrana…

Odigrali smo izvanrednu utakmicu u svim fazama igre. Obrambeno, napadački, s igračem manje, s igračem više. Posebno me veseli što smo od prvih 6 golova 4 dali iz kontranapada. To znači da naša igra dobija još veću širinu. Rezultat je lijep, igra više nego dobra, itekako sam zadovoljan s onim što smo prikazali, rekao je za Radio Dalmaciju izbornik Ivica Tucak.

U veljači nas čeka dosta posla. U Moskvi igramo s Rusijom Svjetsku ligu, u Splitu sa Srbijom, Grčkom, Nizozemskom i Maltom Europa kup. To će nam biti najzahtjevniji mjesec, ali glavni cilj je ipak Europsko prvenstvo u Barceloni. Sve ostalo je u drugom planu, pa tako i utakmica u Moskvi i turnir u Splitu koji će biti izuzetno jak. Te utakmice će nam dati još neke odgovore, koje korekcije u igri još moramo napraviti, a što je dobro i na čemu moramo inzistirati. Za sada sve ide predviđenim tokom, uspostavili smo sustav igre u koji bilo koji igrač kada uđe ne ispada iz njega. Ni Njemačka ni Rusija nisu svjetski vrh, ali nisu nimalo bezazlene reprezentacije. Ove uvjerljive pobjede nam daju za pravo da vjerujemo da smo na dobrom putu. Puno je posla još pred nama, sve u cilju što bolje igre i pokušaja osvajanja medalje na Europskom prvenstvu u Barceloni, ako je moguće – one najsjajnije, zaključio je Tucak.