Hrvatska protiv Srbije za finale Europskog prvenstva!

0
Foto: hvs.hr

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u 20.30 igra polufinale Europskog prvenstva u Barceloni protiv Srbije. U 22 sata se sastaju Španjolska i Italija.

Ne treba trošiti puno riječi kakva je to ekipa. Znamo ih dobro, isto tako i oni nas. Puno puta smo se sretali proteklih godina. Očekujem iznimno tešku utakmicu, moramo se dobro pripremiti i pokušati zaustaviti njihove najopasnije šutere. Ako u tome uspijemo, utakmica će biti izjednačena do kraja, rekao je vratar Barakuda Marko Bijač.

Volimo tepati da je to finale prije finala. U zadnje tri utakmice smo ih dobili, lani u polufinalu Svjetskog prvenstva i ove godine dva puta u Europa kupu. Dugo čekamo ovaj trenutak, u polufinalu Europskog prvenstva smo zadnji put bili prije osam godina. Srbija je nevjerojatna ekipa, koja je izvrsno pokrivena na svim pozicijama. Ako zadržimo prije svega nivo obrane kao u posljednje dvije utakmice, protiv Grčke i Crne Gore, imat ćemo velike šanse za ulazak u finale, kazao je ljevoruki Maro Joković.

Susreću se dvije najveće reprezentacije na svijetu. Neka se nitko ne naljuti i ne uvrijedi, ali Hrvatska i Srbija su osvojile sve – Svjetsko prvenstvo (Srbija zlatna 2015., Hrvatska 2017., op. a.), Olimpijske igre (Hrvatska zlatna u Londonu 2012., Srbija u Rio de Janeiru 2016., op. a.), Europsko prvenstvo (Hrvatska zlatna 2010., Srbija 2012., 2014. i 2016., op. a.). Dvije fantastične reprezentacije, Srbiju maksimalno poštujem, ali dajte mi da vjerujem u svoju ekipu i u to da možemo i njih preskočiti, najavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska uz nas stalno stiže do postolja. Svjetski su prvaci, favoriti su na svakom natjecanju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo njihovu kvalitetu, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučit će veća želja, agresivnost, ali će trebati i malo sreće. Tri uzastopne pobjede njima daju nadu da mogu opet slaviti. I mi smo svjesni da se sve može dogoditi. Ali kad izgubite od nekoga dva-tri puta, onda vidite što nije bilo dobro i pokušate to popraviti. Mislim da sada mi više želimo pobjedu, ali odgovor stiže večeras, naglasio je kapetan Srbije Filip Filipović.