Hrvatska s Crnom Gorom na startu rukometnog Eura

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Austrija, Norveška i Švedska su do 26. siječnja domaćini 14. Europskog prvenstva rukometaša. Hrvatska će u skupini A u Grazu igrati s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.

Naši rukometaši Euro otvaraju protiv Crne Gore u četvrtak u 20.30. U subotu se u 16 sati sastaju s Bjelorusijom, a dvoboj sa Srbijom na programu je u ponedjeljak u 20.30.

Crna Gora je odlična ekipa. Pobijedili su Dansku, svjetskog prvaka, u Crnoj Gori. Igraju jako agresivnu obranu, tako da ćemo morati biti koncentrirani. Prošle godine smo imali jako neugodno iskustvo s Brazilom, i to nam treba biti opomena, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Oni igraju agresivnu obranu, pogledali smo nekoliko videa, vidjeli koje su im prednosti, a koje mane. Imaju odlične šutere, morat ćemo obratiti pažnju na to i pomoći našim golmanima da što lakše brane i da imamo što više laganih golova iz kontre i polukontre, dodao je kružni napadač Željko Musa.

Crna Gora je dobro ukomponirala mladost i iskustvo. U kvalifikacijama su ih otpisali, a oni su opet pokazali prkos, želju i borbenost. Respektiramo ih i ne mislimo da će biti lako doći do pobjede. Ali vjerujem u našu reprezentaciju. Dat ćemo sve od sebe unatoč svim problemima koje imamo. Na papiru smo favoriti. Protivnik je željan nadmetanja, s jako dobrom vanjskom linijom. Ne smijemo se opustiti, igraju vrlo agresivnu obranu. Teže kontaktu, moramo paziti na to. Moramo dokazati da smo opravdano favoriti, najavio je izbornik Lino Červar.

Rukometni Euro prvi put okuplja 24 reprezentacije, prije dvije godine u Hrvatskoj bilo ih je 16. Tako u drugi krug više ne ulaze po tri, nego po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine. Ako Hrvatska prođe preliminarnu skupinu, u drugom dijelu će igrati u Beču s po dvije najbolje reprezentacije iz skupina B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska). Tri najbolje reprezentacije iz Beča ići će na završnicu u Stockholm. Prve dvije igrat će u polufinalu, trećeplasirana utakmicu za 5. mjesto.