Hrvatska s Njemačkom na bazenu Jadrana

0

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrat će u 21 sat na bazenu splitskog Jadrana na Zvončacu prijateljsku utakmicu s Njemačkom u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Jedina je to provjera koju će Barakude imati prije obrane naslova prvaka svijeta. FINA Svjetsko prvenstvo vodenih sportova održat će se u Gwangjuu u Južnoj Koreji od 12-28. srpnja. Muški vaterpolski turnir počinje 15. srpnja kad Hrvatska igra s Australijom Elvisa Fatovića. Dva dana kasnije sastat će se sa Sjedinjenim Američkim Državama, a 19. srpnja s Kazahstanom. Pobjednik skupine izravno ide u četvrtfinale 23. srpnja. Drugo i treće mjesto vodi u razigravanje za četvrtfinale dva dana ranije. Polufinala će se igrati 25., a finale i utakmice za 3., 5. i 7. mjesto su na rasporedu 27. srpnja.

Napravili smo sve što smo trebali napraviti u ovom dijelu priprema. Ritam pred nama je izuzetno zahtjevan. Vrućine su užasne, na šibenskom bazenu je pravi pakao. Ali igrači to podnose na pravi način i nadam se da će to dati dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu. Njemačka je ono što nam treba u ovoj fazi. Radi se o fizički jakoj i plivački dobroj ekipi. Nije to reprezentacija iz ranga Srbije ili Mađarske, ali to je jaka ekipa i trebat ćemo biti na maksimumu u ovom trenutku da ih pobijedimo, izjavio je za Radio Dalmaciju hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Vjerujem da će bazen biti popunjen, da će ljubitelji vaterpola doći u velikom broju i uživati u pravoj sportskoj priredbi. Ne možemo očekivati spektakularnu igru u ovoj fazi priprema, ali učinit ćemo sve da gledatelji uživaju u utakmici. Pozivam sve ljubitelje vaterpola da nas podrže na Zvončacu, dodao je Tucak.