Hrvatska s Norveškom za nastavak zlatnog sna

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom petom nastupu na Europskom prvenstvu u 20.30 u Areni Zagreb igra protiv Norveške. Prethodno se u 18.15 sastaju pobjednici skupina u Splitu i Poreču, Švedska i Francuska.

Pobjeda Švedske odgovarala bi Hrvatskoj, a pobjeda Francuske Norveškoj. Ako Francuska dobije Švedsku s dva gola razlike, Hrvatskoj će u srijedu protiv Francuske trebati pobjeda s četiri gola razlike. Ako Francuska dobije Švedsku s četiri gola razlike, našima će trebati plus pet. Preduvjet za sve je pobjeda protiv Norveške. Ako pak Švedska svlada Francusku, tada Hrvatsku ni poraz od Norveške ne bi eliminirao iz svih kombinacija za polufinale.

Norvežani su po rezultatima favoriti, ipak su viceprvaci svijeta. Mora im se to priznati, ali nije da bez ambicija idemo u tu utakmicu. Želimo se nadmetati s njima i polučiti dobar rezultat. Kod Norvežana sam vidio brzu tranziciju. Uigrani su jer igraju u ovom sastavu već dvije godine. Disciplinirana su momčad na čelu sa Sagosenom. Krila su im isto jako dobra. Imaju izvanrednog vratara od kojeg polazi puno toga, koji je rutiniran i ima usklađen rad ruku i nogu. To je sve izazov za našu reprezentaciju, ali vjerujem da se pravom igrom možemo suprotstaviti Norveškoj, izjavio je hrvatski izbornik Lino Červar.

Norveška je odlična ekipa koja stvarno dobro trči, imaju odličnu tranziciju, polukontru i kontru. Moramo biti koncentrirani prvih 20-30 sekundi i diktirati našu igru i u obrani i u napadu. Imamo respekt prema njima, ali mi se nikoga ne bojimo, ići ćemo na pobjedu i znamo da do nje možemo doći ako budemo pravi, najavio je kružni napadač Željko Musa.