Hrvatska sa Švedskom za peto mjesto na svijetu

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u danskom Herningu u 20.30 igra protiv Švedske za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Odigrali smo dobro cijeli turnir, iako pozicija to možda ne pokazuje. Svi smo igrali vrhunski rukomet. Očekujemo dobru utakmicu protiv Šveđana, oni su isto dobri i odmorili su se par dana. Vjerojatno će biti dosta trke i borbe. Dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu zaključimo u našu korist i ipak odemo s osmijehom s ovog turnira, rekao je vratar Marin Šego.

Dobra su momčad. Krasi ih dobra obrana s dva odlična golmana i brza tranzicija. Vidjeli smo to protiv Danaca gdje su bili blizu pobjedi. Vjerujem u našu ekipu. Obranom ih možemo zaustaviti, što smo pokazali u prijateljskoj utakmici prije par mjeseci. I Hrvatska i Švedska su mogle završiti u polufinalu, ali nije bilo sreće i borimo se za peto mjesto. Vjerujem da možemo pobijediti. Drago mi je što smo ispunili osnovni cilj i osigurali olimpijske kvalifikacije, kazao je Jakov Vranković.

Naravno da želimo turnir završiti kao pobjednici ako je moguće. Nakon svih tih rezultata, moramo iznaći snagu da im se suprotstavimo. To je ekipa koju već znamo, lani smo igrali s njima dvije prijateljske utakmice. Imamo i motiv, prije godinu dana su nas pobijedili u Splitu i ostavili nas bez polufinala na Europskom prvenstvu. Pokušat ćemo im se revanširati, ali znamo da to neće biti lako. Igraju plitku zonu, imaju brzi centar i nekoliko pojedinaca na koje treba obratiti pažnju. Ali moramo iznaći snage suprotstaviti im se i pobijediti, najavio je izbornik Lino Červar.