Hrvatska selekcijska ekipa djevojaka i dječaka završila na 6. mjestu na svjetskom školskom atletskom prvenstvu

0

Završen je drugi natjecateljski dan Svjetskog školskog altetskog prvenstva u Splitu. Naša selekcijska ekipa djevojaka bila je nakon prvog natjecateljskog dana druga, da bi naposljetku završila na 6. mjestu, što je u oštroj konkurenciji izniman rezultat.

Za hrvatsku selekcijsku ekipu nastupale su Matea Ćerina, koja je oborila državni kadetski rekord na 100 metara, Klara Koščak, Lea Novković i Lucija Grd.

U konkurenciji selekcijskih ekipa djevojaka na prvom su mjestu Engleska, slijedi ih Francuska, dok je na trećem mjestu Brazil.

Osim selekcijskih ekipa, na Svjetskom školskom atletskom prvenstvu, nastupale su u školske ekipe, a Hrvatsku je predstavljala u konkurenciji djevojaka, I. Gimnazija Osijek koja je završila na 19. mjestu.

U ovoj konkurenciji na prvom je mjestu Njemačka, na drugom Australija, a na trećem mjestu Francuska.

Kod dečki, hrvatska selekcijska ekipa osvojila je šesto mjesto, a školska ekipa koju je predstavljala V. gimnazija iz Splita završila je na 21. mjestu. U toj kategoriji svjetski su prvaci Australija, na drugom su mjestu Španjolci, a na trećem Kineski Tajpeh.

Kod selekcijskih ekipa, na prvom je mjestu Kineski Tajpeh, na drugom mjestu Engleska, a na trećem Francuska.

Ovime je završen natjecateljski dio Svjetskog školskog atletskog prvenstva na kojem je nastupilo 29 zemalja s pet kontinenata i preko 800 sudionika.

Podsjetimo, organizatori ovoga prvenstva su Hrvatski školski sportski savez i ISF, a Split je imao biti čast domaćinom dosad najvećeg Svjetskog školskog atletskog prvenstva.