Hrvatska slavi drugo mjesto Vatrenih

0
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Hrvatska slavi povijesni uspjeh svoje nogometne reprezentacije, koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zaustavljena tek u finalu.

Nakon posljednjeg zvižduka argentinskog suca Pitane u Moskvi i pobjede Francuske 4:2, tuga i razočaranje na ulicama i trgovima hrvatskih gradova kratko su trajali. Uslijedilo je veliko slavlje.

Ulice u centru Splita zakrčene su stotinama automobila s navijačkim obilježjima iz kojih se ori pjesma uz zvuke sirena. Na krcatoj Rivi se slavi uz bakljadu i navijačke pjesme, a oni najvatreniji priredili su “pjena party” u fontani.

Naša reporterka Tea Barač zabilježila je neke reakcije oduševljenih navijača.

Kao da smo osvojili naslov svjetskog prvaka, ova reprezentacija napravila je nešto fantastično i moramo se svi ugledati na njih. Nadam se da će ovo biti poticaj za napredak naše Hrvatske, a igračima, stožeru i svima sve najbolje i svaka čast i hvala im što su nam dali toliko veselja!

Malo je tužno što smo drugi, ali ponosna sam. Daleko smo dogurali, super je!

Francuska može osvojiti sto zlata, ali mi smo najbolji na svitu! Pokazali smo srce, snagu, karakter, daleko smo najbolji od svih!

Slavimo, ovo je veliki rezultat zbog kojeg moramo biti sretni. Francuzi su odigrali odličnu utakmicu, a nama srce mora biti veliko zbog svega.

Bili smo bolji, dominirali smo i prvo i drugo poluvrijeme, ali to je Murphyev zakon. Ako nešto može poći po zlu, poći će. Svejedno, šampioni su, osvojili su cilu Hrvatsku. Cili svit je bija uz nas, idemo ih dočekat kako zaslužuju!