Hrvatska u četvrtfinalu Davis Cupa

0
Foto: facebook.com/HrvatskiTeniskiSavez

Hrvatska Davis Cup reprezentacija plasirala u četvrtfinale Svjetske skupine pobijedivši u Liegeu Belgiju s 3-2, a pobjednički bod donio je Borna Ćorić koji je bio bolji od Kimmera Coppejansa s 7-6 (5), 6-2,6-2.  Hrvatska će u četvrtfinalu sredinom rujna igrati u gostima kod SAD-a.

Nakon poraza Marina Čilića u prvom nedjeljnom dvoboju, mladi Ćorić je prihvatio odgovornost i ulogu favorita protiv Belgijanca, koji je 75 mjesta lošiji od njega na ATP listi. Odlučio je vrlo nervozni i dugotrajni prvi set kojeg je Ćorić dobio u “tie-breaku”, a time “slomio” Coppejansovu sigurnost i motivaciju, pa je Borna s lakoćom dobio preostala dva seta.
Borna je imao više živaca u prvom setu punom pogrešaka, kojeg je odlučio “tie-break” nakon što su oba tenisača držali svoje servise. Ćorić je u 13. igri poveo s 4-1, Coppejans izjednačio na 4-4, da bi Borna ostao miran kada je dobio novu priliku za kod 5-5. U drugom setu je Borna pokazao kvalitetu, dvaput je oduzimao servis Belgijancu za  2-1 i  4-1 i lako došao do vodstva od 2-0.
I u trećem setu Ćorić radi rani “break” kod 1-1, koji potvrđuje još jednim za vodstvo od 5-2 za konačnu pobjedu Hrvatske i plasman među osam najboljih. Ranije je u dvoboju prvih “reketa” Belgijanac David Goffin svladao Marina Čilića s 6-4, 6-4, 3-6, 7-5. (Hina)