Hrvatska u četvrtfinalu

0

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija ušla je u četvrtfinale Europskog prvenstva u Beogradu. U osmini finala naši su nadigrali Nizozemsku sa 16:9 (4:1, 3:2, 4:3, 5:3).

Brzo je postalo jasno da će tulipani uvenuti u bazenu Kombank Arene. Poveli su doduše Nizozemci na isteku treće minute preko Winkelhorsta, ali je Hrvatska sljedećih 9 minuta dobila s 5:0 i praktički riješila pitanje pobjednika. Tri minute do kraja treće četvrtine bilo je 11:4, uslijedilo je opuštanje u našim redovima pa su Nizozemci s tri gola zaredom nakratko prepolovili zaostatak, samo da bi Hrvatska uzvratila s 4:1 u sljedećih 6 minuta za maksimalnih i konačnih plus 7.

Po pet su pogodaka postigli Sandro Sukno i Maro Joković, po dva Anđelo Šetka i Luka Bukić, a po jedan Antonio Petković i Ante Vukičević. Važna vijest svakako je povratak Josipa Pavića na gol, kapetan je imao 7 obrana uz učinak od 43.8%.

Hrvatska će u četvrtfinalu u utorak u 20.15 igrati protiv boljeg iz dvoboja Mađarska-Gruzija koji je na programu u nedjelju u 17.15.