Hrvatska u polufinalu!

0
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatski tenisači su u polufinalu Davis Cupa. U Malagi su pobijedili Španjolsku 2:0. Borna Ćorić je dobio Roberta Bautistu Aguta sa 6:4, 7:6, a Marin Čilić svladao Pabla Carrena Bustu s 5:7, 6:3, 7:6. Hrvatska će u petak u polufinalu igrati s Australijom.

Meč 17. i 13. tenisača svijeta trajao je 3 sata i 15 minuta. Čilić je ubacio manje od 50 posto prvih servisa, načinio je 15 dvostrukih pogrešaka, u trećem setu dva puta ispustio prednost oduzetog servisa i dva puta bio dva poena od poraza, ali je peti put u 6 međusobnih dvoboja svladao četiri mjesta bolje rangiranog Španjolca pred 8 tisuća gledatelja u Malagi.

26. tenisač svijeta svladao je 5 mjesta bolje rangiranog protivnika nakon gotovo dva sata igre. U prvom gemu je propustio break-loptu, kod 3:3 napravio jedini break u meču, a na servisu za prvi set, nakon dvije propuštene set-lopte, spasio jedinu break-loptu s kojom je bio suočen. U drugom setu nije bilo break-lopti. Borna je u tie-breaku poveo 6:2 i realizirao treću od četiri meč-lopte. Zabio je svoj 12. as u meču, Španjolac je imao samo 2.