Hrvatska vaterpolo reprezentacija dolazi u Split

0
Foto: HVS

Hrvatska vaterpolo reprezentacija odigrat će četiri utakmice u Splitu. Na malom bazenu u Poljudu će se od 15. do 18. veljače odigrati turnir HEP Europa Cupa na kojem još sudjeluju Srbija, Grčka, Nizozemska i Malta.

Prvi je ovo put od 2010. godine i polufinala Europskog prvenstva u Zagrebu da će se u Hrvatskoj na službenoj utakmici naša reprezentacija susresti s reprezentacijom Srbije, a ovaj će put to biti dvoboj između aktualnog svjetskog prvaka i aktualnog olimpijskog pobjednika. Uz reprezentaciju Srbije, kao atraktivnog suparnika važno je istaknuti reprezentaciju Grčke – polufinalista posljednjih dvaju svjetskih prvenstava te posljednjeg Europskog prvenstva, kao i Nizozemsku, koja je – po riječima našeg izbornika Tucka – u posljednje vrijeme u odličnoj formi.

Organizacijske pripreme već su u tijeku, a teško da bi išta od toga bilo izvedivo bez nesebične potpore svih uključenih – osobito Grada Splita i sponzora, istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Grada Splita.

Split se do sada više puta dokazao kao izvrstan organizator sportskih manifestacija, što se hrvatska i europska javnost nedavno mogla uvjeriti na Europskom rukometnom prvenstvu, zbog čega nam je iznimno drago biti domaćin ovakvim događajima, poručila je dogradonačelnica Grada Splita, Jelena Hrgović.

U Split slijećemo u srijedu direktno iz Moskve gdje u utorak igramo utakmicu Svjetske lige s Rusijom. Doći ćemo u najjačem mogućem sastavu, kvaliteta protivnika nas na to prisiljava, iako nam je glavni fokus ove godine Europsko prvenstvo. Grčka je polufinalist svjetskih prvenstava, Nizozemska se diže, sa Srbijom smo odigrali tri velike utakmice u posljednje tri godine, jedino Malta nije na visokoj razini. Atmosfera će sigurno biti sjajna, kao na Europskom prvenstvu rukometaša kad sam bio oduševljen bodrenjem hrvatske reprezentacije, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska će s Grčkom igrati u četvrtak 15. veljače u 19 sati, s Nizozemskom u petak, a sa Srbijom u subotu u istom terminu. U posljednjem kolu će Hrvatska u nedjelju u 11.30 igrati s Maltom.

Cijena ulaznice je 50 kuna po danu za sve utakmice, osim za utakmicu Hrvatska – Srbija, koja je humanitarnog karaktera pa se ulaznice prodaju po cijeni od 100 kuna. Sav prikupljeni iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila. Na taj način maloljetnoj djeci koja su na stalnom ili cjelodnevnom boravku u Domu omogućit će se odlazak na redovite sportske treninge, što trenutno nemaju niti su imali u organiziranom obliku.