Hrvatska u Zadru razbila Rusiju

0
Foto: HVS

U svom prvom službernom nastupu nakon osvajanja naslova prvaka svijeta, hrvatska vaterpolo reprezentacija je u 1. kolu Svjetske lige u Zadru nadigrala Rusiju s 14:4 (3:0, 3:1, 4:1, 4:2).

Iako bez petorice zlatnih “barakuda” iz Budimpešte – ozlijeđenih Šetke i Krapića, Sukna koji mora mirovati zbog srčanih problema, te Bušlje i Jokovića koje je izbornik Ivica Tucak odlučio odmoriti – Hrvatska je bila prejaka za Rusiju. Sjajna obrana i brzi kontranapadi primorali su ruskog izbornika da već u drugoj minuti pozove time-out, ali ništa mu nije moglo pomoći. Pred kraj je bilo i 14:2, Rusi su s dva gola u završnici tek donekle ublažili poraz.

Loren Fatović dao je pet golova, više nego cijela Rusija, tri je dodao Ante Vukičević, dva Jerko Marinić Kragić, a po jedan Lončar, Buljubašić, Vrlić i Garcia. Naši su iskoristili sva tri peterca i svih sedam situacija s igračem više!

Savršena utakmica, obrambeno za udžbenike. Bili smo pokretljivi u zonskoj igri, agresivni u presingu, s igračem manje fantastična kretanja. Presretan sam, znao sam da možemo i u ovom sastavu dobro odigrati, ali nisam očekivao da ćemo biti baš ovako dobri, rekao je nakon utakmice izbornik Tucak. Jedina mrlja na predstavi Hrvatske je crveni karton koji je našem izborniku pokazao crnogorski sudac Stanko Ivanovski.

Ne znam što je sucu bilo, ništa mu nisam rekao. Neka i on ima dvije minute slave, kazao je Tucak.

Očekivali smo i težu utakmicu međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće. Odlična atmosfera u Zadru, uvijek je gušt doći pred ovako prepuno plivalište i svaka čast ljudima koji su nas došli podržati. Na nama je da nastavimo pobjeđivati za njih, izjavio je centar “barakudaLuka Lončar.

Ako nastavi ovako, Hrvatska bi bez većih problema trebala osvojiti prvo mjesto u skupini koje vodi na završni turnir Svjetske lige. Sljedeće okupljanje naši će vaterpolisti imati za dva mjeseca kada gostuju u Njemačkoj. Sredinom veljače Split će biti domaćin kvalifikacija prvog izdanja Europa kupa, a Hrvatska je u skupini sa Srbijom, Grčkom, Nizozemskom i Turskom.