Hrvatski gluhi rukometaši prvaci Europe

0

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih šesti je put prvak Europe. Do četvrtog uzastopnog zlata na Europskim prvenstvima naši su došli u Frankenthalu  s 27:21 protiv domaćina Njemačke.

Obrana je odradila sjajan posao, a bila je predvođena Brunom Varšićem, našim vratarom koji je skupio 10 obrana. S druge strane napad su predvodili fenomenalni Mateo Perak koji je postigao 7 golova, dok je još 5 pogodaka pridodao Andrej Juričević. U strijelce su upisali i Ilija Perak, Oliver Lušić, Florijan Kolarić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić i Teo Glumac. U redovima Njemačke najbolji je bio Sebastian Klein sa 9 postignutih golova.

„Šesta uzastopna titula zaista je izvor velike radosti i ponosa za nas. Smatram da konačan rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu. Utakmica je bila izuzetno teška, a naš tim je naišao na mnogo nesreće. Želim pohvaliti Njemačku na izuzetnoj i poštenoj igri, ali na kraju je presudila naša snaga. Uvjeren sam da uz ovakav napor naših momaka i divnu publiku, koja nam je pružila ogromnu podršku u ključnim trenucima, poraz jednostavno nije bio opcija.“ – rekao je Oliver Lušić

Igračem turnira proglašen je Tomislav Bošnjak, vratar turnira Bruno Varšić, a nagradu za fair play dobio je Oliver Lušić.

Podsjetimo još jednom kako je Hrvatska bez poraza u natjecateljskim utakmicama od kad je Mario Sirotić preuzeo kormilo reprezentacije 2018. godine. Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 8 olimpijskih medalja od
kojih 5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronce. Na Europskim prvenstvima imaju 6 zlata te po 1 srebro i 1 broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena 3 zlata.

Sljedeće veliko natjecanje su Olimpijske igre gluhih u Tokiju 2025. godine

Doček zlatnih rukometaša predviđen je sutra u 17:15 na Zagrebačkom aerodromu.