Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske

0
Foto: PR

Volonteri Erasmus studentske mreže Hrvatska ovaj su vikend sudjelovali na godišnjoj skupštini s oko 1000 sudionika u Španjolskoj te doma donijeli 4 nagrade.

Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazuje kako vrijedni, marljivi i motivirani članovi iz male države mogu postići mnogo u Europskim okvirima. Svi smo mi jako različiti, ali odlučili smo se fokusirati na ono što nas ujedinjuje. Ovaj osjećaj jedinstva je ono što želimo društvu u cijelosti i to je misija ESN-a, rekao je u uvodnom govoru Joao Pinto, predsjednik ESN-a International.

Kao prava slika Erasmus generacije, Godišnja generalna skupština (AGM) je najveća studentska konferencija u Europi ima fokus na mobilnost mladih. Tisuću studenata koji predstavljaju više od 500 podružnica i sveučilišta iz 40 zemalja okupilo se od 15. do 18 ožujka u Španjolskoj među kojima je bila i delegacija ESN Hrvatska koju je predstavljalo 16 delegata iz 6 podružnica u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku i Dubrovniku.

Odlučivalo se o novom internacionalnom odboru, redizajnu logotipa, financijskom planu, dok su se te su partneri ESN-a poput Ryanaira, Dr. Walter, Hostelling International i Uniplaces održali prezentacije o zajedničkoj suradnji. Na gala večeri su se dodjeljivali STARawards tj. nagrade najzaslužnijima u mreži u različitim kategorijama, gdje je ESN Hrvatska osvojila čak 4 nagrade:
1. mjesto inclusionSTAR (najbolja društveno uključivu aktivnost) – ESN Rijeka (Human Library)
1. Mjesto SeCoSTAR (najbolja suradnja sa drugom podružnicom) – ESN Zagreb i ESN Split
3. Mjesto careerSTAR (aktivnosti koje potiču, educiraju i pripremaju mlade za tržište rada) – ESN Zagreb i ESN Split (Employ Your Skills)
3. mjesto educationSTAR ( prepoznavnjae te priznavanje volonterstva) – ESN Hrvatska