Hrvatski vaterpolisti dobili financijsku potporu MOO-a

0
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatski vaterpolisti su na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora dobili financijsku potporu Međunarodnog olimpijskog odbora za projekt Tokio 2020.

Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, dodijelila je hrvatskoj muškoj vaterpolskoj reprezentaciji privremenu potporu u visini od 100.000 američkih dolara za četverogodišnje razdoblje 2017. – 2020.

 Olimpijska solidarnost MOO-a ponudila je nacionalnim olimpijskim odborima kroz program Potpora za ekipne sportove (Team Support Grant) financijsku pomoć za jednu nacionalnu ekipu po nacionalnom olimpijskom odboru u četverogodišnjem planu 2017. – 2020., namijenjenu njenim pripremama i sudjelovanju na kvalifikacijskim natjecanjima za Igre XXXII. Olimpijade u Tokiju 2020. godine.

Prijedlog HOO-a Olimpijska solidarnost je prihvatila nakon analize provedene u suradnji s Međunarodnim savezom vodenih sportova (FINA). Potpora će se koristiti tijekom četiri godine, prema unaprijed odobrenom planu i raspodjeli sredstava po godinama.

Nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. godine, hrvatski će vaterpolisti i treći olimpijski ciklus pokušati zaključiti odličjem. Pomoć Olimpijske solidarnosti MOO-a svakako je dobrodošla na putu do tog cilja.