Hrvatski vaterpolisti s Mađarskom za svjetsko zlato

0
Foto: Radio Dalmacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u 20.30 sati u Budimpešti protiv domaćina Mađarske igra finale svjetskog prvenstva.

Nakon slavlja u polufinalu kontra Srbije čeka nas još spektakl u kojem su šanse za pobjedu podjednake. Obje reprezentacije su u sjajnoj formi, Mađarska je domaćin i imat će 9000 ljudi na svojoj strani, dok Hrvatska ima sasvim sigurno veću individualnu kvalitetu.

“Došli smo po zlato i tako ćemo se postaviti u finalnom ogledu. Ne smijemo se zadovoljiti tom pobjedom protiv Srbije i moramo biti gladni kao što je to bilo prije utakmica sa Srbima i Talijanima. Igra se finale svjetskog prvenstva, čeka nas jedna fantastična atmosfera a ja sam siguran da imamo reprezenatciju koja se može popeti na sam vrh . Trebat ćemo biti mirni, uspostaviti naš ritam igre i njima ne dozvoliti kontranapade, to je jako bitno. Mađari igraju atipični vaterpolo, potpuno drugačiji nego Hravtska, Srbijla ili Italija. Šutiraju iz svih pozicija bez previše razmišljanja jel to prva ili 30 sekunda napada. Obrana nam mora biti na visokom nivou”, kazao je za Radio Dalmaciju izbornik Ivica Tucak.

“Gaje brzi i nerezonski vaterpolo protiv kojeg se možemo boriti na način da budemo smireni i koncentrirani. Moramo igrati sustavno i u obrani i u napadu. Ta njihova nepredvidivost ih može pokopati ali i dugnuti u nebesa. U svakom slučaju smo spremni na sve i vjerujem kako možemo uzeti to toliko priželjkivano zlato”, izjavio je stožerni igrač hrvatske reprezentacije Maro Joković.