Hrvatski vaterpolisti zabilježili prvu pobjedu u Svjetskoj ligi

0
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Započele su utakmice prvog kola 18. izdanja Svjetske lige. Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u svojoj skupini D, u kojoj se nalazi s momčadima Rumunjske i Srbije, u utorak u Šibeniku svojim odličnim nastupom zabilježila prvu pobjedu, nad Rumunjima. Utakmica je završila rezultatom 17:4 (4:1, 5:1, 2:0, 6:2).

Odlično smo odigrali utakmicu bez obzira je li to većinom naša zasluga ili djelomično zbog slabosti Rumunja. Bili smo vrlo rasplivani i čvrsti u obrani, u smo tranzicijskoj igri ostvarili dosta lakih golova, pozicijski napad nam je također bio jako dobar, jednako kao i centri i vanjski igrači. Sve ukupno sam izuzetno zadovoljan s prvom premijernom utakmicom Svjetske lige. Bila je i dobra atmosfera, šteta što igra nije nosila rezultatsku neizvjesnost no bitno je pobijediti i da su ljudi zadovoljni, a mi ćemo uvijek rado dolaziti u Šibenik. Sada se okrećemo onom najvažnijem, idućem kolu u kojem nas očekuje Srbija, naš stari poznanik. Napravit ćemo sve da ih pokušamo pobijediti usred Srbije, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Našu reprezentaciju Srbi očekuju u Nišu 12. prosinca. Najbolje dvije ekipe iz sve četiri skupine Svjetske lige izravno će se plasirati na završni turnir Europa kupa, gdje se najbolje četiri reprezentacije izravno plasiraju za završni turnir Svjetske lige. Hrvatska je dosad u Svjetskoj ligi osvojila jednu zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje.

Kontrolirali smo igru i rezultat od samog početka. Pokazali smo da smo puno kvalitetnija ekipa od Rumunjske u ovom trenutku i mislim da je ovo vrlo kvalitetan uvod u reprezentativnu sezonu. Sljedeća utakmica u Srbiji, to je uvijek derbi prepun tenzija. No imamo mjesec dana u kojih ćemo se pokušati što bolje pripremiti. Neće biti nimalo lako ali pokušat ćemo odigrati što bolje možemo i nadam se da ćemo uspjeti ostvarit povoljan rezultat, kazao je Marko Bijač.

Najboljim igračem utakmice izabran je Andrija Bašić koji je u svom rodnom gradu zabilježio tri pogotka. Ujedno u mrežu Rumunja četiri pogotka upisao je Josip Vrlić, a dva Fatović, Vukičević i Miloš, dok su po jedan upisali Lončar, Visković, Šetka i Benić.