Humanitarna vožnja božićnim vlakom

0
Foto: pixabay.com

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca HŽ Putnički promet  u svim većim gradovima organizira  humanitarne vožnje vlakom Tin-express kao poklon djeci s invaliditetom i djeci bez roditeljske skrbi.

Humanitarna vožnja na splitskom području bit će održana 3. prosinca 2022. u 10.05 sati na relaciji Split – Kaštel Stari – Split.

Na ovogodišnjoj vožnji sudjelovat će djeca iz splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. U okićenom vlaku bit će oko 150 djece s pratiteljima, a uz prigodni program djecu će dočekati Djed Božićnjak i vilenjaci s darovima. Vožnja traje oko sat vremena.

Humanitarna vožnja organizirat će se u novom dizel-električnom motornom vlaku koji će od 3. prosinca kontinuirano voziti na splitskim području.

Na splitskom području Tin-express će voziti subotom i nedjeljom  na relaciji Split – Kaštel Stari – Split s polaskom iz kolodvora Split u 10.05 sati. Vožnja traje oko sat vremena, a karte se kupuju na blagajni splitskog željezničkog kolodvora. Cijena karte za dijete s uključenim darom iznosi 55 kn a za odrasle 45 kn.