Humanitarni sportski spektakl Gem Set Hrvatska 12. lipnja na Šalati

0

Gem Set Hrvatska je humanitarni turnir najvećih imena hrvatskog sporta u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Održat će se 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati.

Nastupit će velikani hrvatskoga sporta. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, braća Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić samo su neki od sudionika ove akcije. Zaklada Marin Čilić ovim spektaklom najavljuje projekt gradnje multifunkcionalnih sportskih igrališta u lokalnim sredinama Hrvatske kojima je takva pomoć najpotrebnija.

Ideja se javila još prošlog ljeta, za vrijeme mojih priprema na Korčuli. Tamo su bili Luka Modrić i Mateo Kovačić. Zafrkavali smo se da nam nedostaje četvrti za parove. Na Instagramu smo objavili zajedničku fotografiju i pozvali Dejana Lovrena i Šimu Vrsaljka da nam se pridruže. Krenula je lavina poruka brojnih sportaša i tako je krenula priča. Najteže je bilo pronaći datum koji svima odgovara. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su se bez oklijevanja odazvali. Želimo svoj djeci u Hrvatskoj pružiti priliku da uživaju u sportu. Projekt Gem Set Hrvatska će se, nadam se, održati svake godine i pomoći će u izgradnji brojnih sportskih igrališta u najpotrebitijim sredinama, rekao je Marin Čilić.

Prvi put ćemo tako vidjeti nogometaše, rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, veslače i atletičare na egzibicijskom teniskom turniru. Prvi dio turnira će se igrati po grupama, a samu završnicu gledat će više od 2000 gledatelja na centralnom terenu kao i stotine tisuća TV gledatelja. Šalata će na jedan dan postati „tenisko selo” po uzoru na najveće svjetske teniske turnire. Usto, najmlađi će upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis, zabaviti se na poligonima, poručuju organizatori.

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od tisuću djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.