I danas se očekuju gužve na graničnim prijelazima

0
Foto: arhiva RD

Zbog početka tzv. hrvatskog skijaškog tjedna,  i jutros se očekuju gužve te višesatna čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Rupa i Pasjak, te na prijelazima sa Srbijom i BIH. Cijeli protekli dan i kasno sinoć bio je pojačan promet na spomenutim graničnim prijelazima a iz HAK-a  upozoravaju da će gužve na granicama potrajati do ponedjeljka. Evo i izvješća HAK-a:

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Snijeg mjestimice pada u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

IZVANREDNE SITUACIJE NA AUTOCESTAMA
  • Prometna nesreća na autocesti A1 na 396. +000 km između čvora BLATO NA CETINI i čvora BISKO u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • Prometna nesreća na autocesti A1 u tunelu PLASINA u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.
  • Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, teretno vozilo u kvaru na 105. km između čvorova Kutina i Popovača smjeru Bregane.
Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u priobalju:
  • nedjelja, 06. siječnja – od 14:00 do 23:00 sata.
Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana nema.