I ove godine HEP daruje nova računala osnovnoškolcima

0
Foto: PR: HEP

Hrvatska elektroprivreda i ove godine donacijom 100 novih računala nastavlja ulagati u razvoj informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj!

Sada već tradicionalnom i izvrsno prihvaćenom akcijom Za naše male genijalce, Hrvatska elektroprivreda osmu godinu za redom želi opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom.

Živimo u informacijskom društvu u kojem se digitalna tehnologija uvukla u sve pore života pa više ne govorimo o potrebi razvoja informatičke pismenosti već o imperativu razvoja digitalnih kompetencija koje su, uz kvalitetnu tehnologiju, prijeko potrebne u načinu shvaćanja svijeta.

Kreativnost i inovativnost, kritičko mišljenje i sposobnost rješavanja problema, kompetencije su koje želimo poticati i razvijati kod učenika. Izuzetno smo ponosni što kao društveno odgovorna kompanija donacijom nove računalne opreme našim malim kreativcima i genijalcima pružamo priliku stvaranja novih znanja i uspjeha.

U dosadašnjim akcijama HEP je osigurao donacije od čak 650 računala za učenike u 198 osnovne škole diljem Hrvatske s ukupnom vrijednošću dosad nabavljene informatičke opreme u iznosu od gotovo 557.000 € (uključen pdv).

Na ovogodišnji Natječaj za akciju Za naše male genijalce do 8. listopada 2023. godine mogu se prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Potrebno je ispuniti online prijavnicu https://genijalci.hep.hr/ i snimiti video materijal kojim će učenici predstaviti svoju školu i kraj iz kojeg dolaze te pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. Broj postojećih računala po učeniku u školi te kreativnost video uratka, zanimljivost sadržaja i originalnost poruke kao i ekonomske, strukturne, demografske poteškoće prijavitelja kriteriji su kojima se rukovodimo pri odabiru dobitnika. Nakon provedenog natječaja, HEP će školama donirati ukupno 100 novih računala.

Zainteresirane škole sve potrebne informacije mogu pronaći na https://genijalci.hep.hr/