Idris Elba novi James Bond?

0

Britanski glumac Idris Elba mogao bi biti novi James Bond. već se neko vrijeme spekulira da će upravo on  u toj ulozi zamijeniti Daniela Craiga. Nedjeljnim tweetom i sam je potaknuo glasine o tomu da će utjeloviti najpoznatijega tajnog agenta na svijetu.

“Moje ime je Elba, Idris Elba”, tvitao je britanski glumac, aludirajući na jednu od najcitiranijih replika britanskoga tajnog agenta.

“Idris Elba fizičkim izgledom, karizmom i pojavom zadovoljava sve potrebno za ulogu,” ocijenio je 2015. Pierce Brosnan. Glasine su se pojačale pošto je Daily star objavio da je i producentica filma Barbara Broccoli izjavila kako je vrijeme da Jamesa Bonda glumi “netko tko nije bijelac”.

Aktualni James Bond, Daniel Craig, koji je snimio četiri filma ove franšize, posljednji će se put u spomenutoj ulozi pojaviti u filmu koji se u kinima očekuje u listopadu 2019. godine, a snimanje počinje u prosincu ove godine.

Hrvatskoj publici Idris Elba je vjerojatno najpoznatiji po ulogama u serijama “Žica” i “Luther”, a zapaženu ulogu ostvario je u biografskoj drami Mandela: Dug put do slobode, u kojoj je glumio Nelsona Mandelu.