Imenovanje Brkića za ministra skinuto s dnevnog reda vlade?

0
Foto: foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Prema neslužbenim informacijama, na sjednici Vlade u četvrtak na dnevnom redu neće biti prijedlog da se Milijan Brkić imenuje novim ministrom branitelja. Nagađa se da bi se Brkić mogao obratiti javnosti tijekom dana.

Ne zna se je li Brkić sam odustao od kandidature, je li odustala Vlada ili se odluka prolongira na neko vrijeme.

Poslije podne su se sastali premijer Tihomir Orešković i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Iako se neslužbneno najavljivalo da će na sastanak doći i Milijan Brkić, to se nije dogodilo.

Mostov zastupnik Miro Bulj izjavio je kako smatra da je najvažnije da je ministar branitelja osoba koja poznaje branitelje. Najvažniji je legitimitet ili diploma Domovinskog rata, rekao je Bulj. Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković, odgovorio je Bulj novinarima u Saboru, upitan podupire li Brkićevu kandidaturu.

U danu krcatom informacijama u vezi s Milijanom Brkićem objavljena je i njegova imovinska kartica. U njoj stoji da ima stan od 135 m2 vrijedan 1,5 mil. kuna. Ima dva kredita – jedan od 200.000 eura, a drugi od 162.000 eura. Privatnom pozajmicom pribavio je još 571.350 kn. Supruga mu posjeduje poslovni prostor vrijedan 700.000 kn. Posjeduju i dionice u šest tvrtki. Prijavio je plaću od 16.513,59 kn.