Informativni kamen

0

Ova priča spojila je tradicionalno i moderno u jednu cjelinu i djelomično je u funkciji ali ima još puno prostora.

Ekipa tvrtke Informativni kamen vodila se idejom da je kamen simbol Dalmacije i da bi ga trebalo bolje iskoristiti na slijedeći način:

{mp3}Reportaze/informativni_kamen_trogir_niksa_tomic_1{/mp3}

…rekao nam je suvlasnik u tvrtke Informativni kamen, Nikša Tomić, inače branitelj u mirovini. Trogirani već takve kamene ploče sa imenom objekta imaju priliku za vidjeti na 20tak lokacija, napravljene su slične kamene ploče za još objekte u Dalmaciji i neke manifestacije. Ono što ih čini prepoznatljivim je QR kod koji sadrži svaka ploča. Dođete do ploče, pametnim telefonom snimite QR kod i na uređaj vam se podiže cjelokupni info o objektu na odabranom jeziku. No da bi se priča upotpunila, za slijepe i slabovidne osobe bi se mogle izraditi i dodatne ploče sa Brailleovim pismom koje bi sadržavale također istu informaciju, pa čak i reljef objekta, te bi ga te osobe mogle i doživjeti na svoj način. Prototip je tek izrađen i pretpostavka je , da je ekipa Informativnog kamena za sada jedina s tom idejom u svijetu.

{mp3}Reportaze/informativni_kamen_trogir_niksa_tomic_2{/mp3}

Ova priča bi trebala biti interesantna cijeloj Dalmaciji ,od malog do velog mista, više povirite na web adresi Informativnog kamena.