Intenzivan nadzor prometa na području SDŽ

0

Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno  je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama, pa tako  i ovog tjedna nastavljamo s provođenjem aktivnosti na području čitave Županije.

U prosincu želimo biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama.

Policijske postaje svakog tjedna provode  zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa. Naš fokus bit će posebno najteži prometni prekršaj, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svi drugi oblici rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjerit će se i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije.

U četvrtak, 07. prosinca 2023. godine u vremenu od 15 do 21 sat policijski službenici će provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu prometa na području od Makarske do Imotskog, a u petak, 08. prosinca 2023 godine od 13 do 19 sati intenzivniji nadzor prometa provodit će se na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita, Sinj.

Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Naš cilj je da prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu. Pozivamo još jedno građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju ovog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu.

Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikli.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Ovog prosinca poklonimo sigurnost jedni drugima. Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!, poručuju iz splitske policije.