Iranac u TKD Marjan

0

Jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj splitski taekwondo klub Marjan predstavio je danas nova pojačanja u stručnom i natjecateljskom dijelu.

Klub koji ima sjajne sestre blizanke Anu i Luciju Zaninović u svoje redove doveo je i jednog od najboljih boraca iz Irana Ahmada Mohamadija, inače peterostrukog prvaka te zemlje koji bi najkasnije u siječnju slijedeće godine trebao postati hrvatski državljanin. Ako sve bude po planu Mohamadi će nastupiti na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Janeiru i to u kategoriji do 87 kilograma.
U stručnom dijelu klub se osnažio s Markom Novakom, bivšim trenerom Filipa Grgića inače svjetskog seniroskog prvaka i Marine Sumić svjetske seniorske doprvakinje. Novak u Split dolazi iz zagrebačkog Metalca.

Marjan je najbolji sportski kolektiv u Hrvatskoj i izazovi koji predstavljaju rad sa djecom i sa vrhunskim sportašima su jedan od velikih razloga zašto sam se odlučio doći u Split. Uvjeren sam da iskustvo koje sam stekao u Metalcu radeći s vrhunskim sportašima može pridonijeti da se i ovdje rezultat podigne na veću razinu.
Dio Marjana postao je i kondicijski trener Igor Graovac koji će kroz CrossFit treninge pokušati što bolje pripremiti natjecatelje. CrossFit se bazira na kratke, intenzivne i raznolike treninge. On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj.

Osim Ane i Lucije tu je još niz mladih sportaša od kojih se u budućnosti očekuju veliki rezultati. Bitno je da talenata ima. Nadamo se da bi na Olimpijsjkim igrama u Riu mogao završiti Lovre Brečić, tu je i Toni Kanaet. Pred nama je i dosta natjecanja za mlađe kategorije a samim tim i prilika za osvajanje medalja.
Svjetska i evropska prvakinja Ana Zaninović u zadnje vrijeme ima dosta problema s ozljedama. I njoj je nastup na Olimpijskim igrama glavni cilj a kakvo je trenutno stanje kazao nam je tajnik Marjana Sandro Deak.

Ana ove godine jednostavno nema sreće. Najprije operacija lakta krajem prošle godine pa u svibnju operacija koljena pred početak svjetskog prvenstva na kojem je uzela brončanu medalju (svoju ukupno četvrtu u karijeri na svjetskim prvenstvima). Najnovija ozljeda lom metakarpalne kosti zadobivena je na turniru u Turskoj. Kost nije dovoljno zacijelila pa je Ana propustila turnire u Izraelu i Rusiji ali će za desetak dana unatoč riziku nastupiti u Beogradu sve kako bi se domogla Rio de Janeira. Do kraja godine će se zaključiti liste a Ana je trenutno među osam najboljih cura koje idu na finalni Grand prix u Meksiko. Tu mora i ostati a onda će se u Meksiko na zadnjem turniru odlučivati kojih će šest taekwondistica izboriti Olimpijske igre.

U organizacijskom dijelu Deaku će pomagati i Veljko Barić kojemu je primarni zadatak povećati broj članova ovog kluba. Uz sestre Zaninović na Olimpijskim igrama u Riu može se očekivati i nastup jednog muškog člana taekwondo kluba Marjan. Mohamadi, Brečić i Kanaet će kroz europske kvalifikacije pokušati doći do Brazila. Inače u muškoj konkurenciji Hrvatska još nije imala svog predstavnika na Olimpijskim igrama.