Irska nadjačala Hrvatsku na otvaranju EP-a u ragbiju 7

0
Foto: Hrvatski ragbi savez

Danas 7. lipnja počele su utakmice Europskog prvenstva u ragbiju 7 u Makarskoj, a turnir su otvorile ženske reprezentacije Poljske i Italije.

Hrvatska muška reprezentacija u svom prvom dvoboju danas susrela se s Irskom, jednom od najjačih europskih reprezentacija, koja je opravdala svoju reputaciju. Hrvatska je unatoč velikom trudu izgubila rezultatom 42:0. Irska se pokazala kao vrlo snažan protivnik, čime je samo dodatno naglasila važnost ovakvih natjecanja za razvoj hrvatskog ragbija.

Kapetan hrvatske reprezentacije, Nikola Pavlović, istaknuo je vrijednost ovog iskustva za tim: “Oni su profesionalni igrači, među četiri-pet su najjačih reprezentacija na svijetu, dok smo mi svi amateri. Ovo je u svakom slučaju veliko iskustvo za sve nas, a pogotovo naše mlade igrače. Čim smo ovdje znači da pripadamo ovom društvu i možemo puno naučiti. Makarskom su svi oduševljeni! Razgovarao sam jučer s kapetanima i svi kažu da je predobar turnir, predobro organiziran, a ljepote planine i mora su ih oduševili.”

Hrvatska reprezentacija ima priliku za popravak već večeras u 20 sati, kada će odigrati drugu utakmicu protiv Gruzije. Ovom susretu će prisustvovati i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je najavio svoj dolazak i podršku reprezentaciji.

Utakmice se igraju još sutra i prekosutra, a drugi dio prvenstva održat će se tri tjedna kasnije u Hamburgu.